Gala večer „Hrvatska kroz povijest – Kontesa Nera“ održana je u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa

U Londonu je 5. ožujka u Caledonian Clubu održana gala večer „Hrvatska kroz povijest – Kontesa Nera“ u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa.
Svečanost su vodili organizatori: Mira Prakatur, predsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske te Zlatko Šešet iz Odbora za kulturu i sport Hrvatskog svjetskog kongresa.
Događaju je nazočila i zagrebačka dogradonačelnica Olivera Majić, veleposlanik RH u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz, Ivana Shiell uime Ureda Hrvatske turističke zajednice u Londonu, Željka Krhač uime Agencije za investicije i konkurentnost i brojni drugi gosti koji su, uz središnju temu promoviranja bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa Hrvatske, također razmatrali i poduzetničke ideje koje povezuju iseljeništvo i domovinu.
Organizaciju događaja podržala je i zagrebačka TZ, a Zagreb je predstavljen i sudjelovanjem Počasne satnije Kravat pukovnije. Gala večeri nazočio je i njen zapovjednik Željko Matejčić.

U sklopu programa prikazan je i film „350 godina od preustroja Royal Cravates“, a priči o kravati pridružio se i Rohan Moorthy, koji je govorio o povijesti ulaska kravate u britansku visoku modu.
Na večeri se predstavila i mlada modna dizajnerica iz Zagreba Mihaela Marković.
(Fenix Magazin)