Izložbu otvaraju hrvatski veleposlanik u Mađarskoj dr. sc. Gordan Grlić Radman i gradonačelnik Budimpešte István Tarlós, a bit će dostupna javnosti do 16. lipnja. Otvorenje će gitarskom glazbom uveličati Anikó Juhász

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj i Budimpeštanski povijesni muzej u petak, 17. svibnja s početkom u 11 sati, u izložbenim prostorima Muzeja, Szent György tér 2 priređuju otvorenje izložbe „Hrvatska arheološka baština u slikama”.
Izložbu otvaraju hrvatski veleposlanik u Mađarskoj dr. sc. Gordan Grlić Radman i gradonačelnik Budimpešte István Tarlós. Otvorenje će gitarskom glazbom uveličati Anikó Juhász. Izložba je otvorena za javnost do 16. lipnja. (Radio croatica)
Izložba sadrži prikaze povijesnih spomenika i arheoloških lokaliteta na velikim plakatima koji unatoč tomu što su smješteni u prostoru Muzeja, odaju dojam stvarne šetnje kroz bogatu hrvatsku arheološku baštinu. Izložbu su realizirali Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH i Arheološki muzej iz Zagreba. Autor izložbe je Sanjin Mihelić, viši kustos arheolog.