Aplikacija hrvatske tvrtke koja pomoću kamere smartphonea rješava jednadžbe izazvala je veliko zanimanje javnosti, a predstavila ju je aplikaciju na konferenciji TechCrunch Disrupt Europe u Londonu

Aplikacija hrvatske tvrtke koja pomoću kamere smartphonea rješava jednadžbe izazvala je veliko zanimanje javnosti, uključujući i medije kao što su Time, Daily Mail, Forbes i brojnih tehnoloških portala.
Tvrtka MicroBLINK 20. listopada predstavila je aplikaciju PhotoMath na konferenciji TechCrunch Disrupt Europe u Londonu.
Stvar funkcionira tako da kamerom snimite jednadžbu, a aplikacija vam nakon samo nekoliko trenutaka daje rezultat. Aplikacija prepoznaje samo tiskane brojke, ne i rukom pisane. Zasad je dostupna samo za iOS i Windows Phone, a verzija za Android trebala bi stići početkom iduće godine.
O velikom interesu za PhotoMath svjedoči i to da je trenutno najpopularnija besplatna aplikacija na američkom App Storeu, popularnija čak i od Facebook Messengera, čime se na Facebooku pohvalio CEO i suosnivač MicroBLINK-a Damir Sabol.
(Večernji list.hr)

Video