Predstavljeni program Fokus na hrvatsku animaciju, podijeljen u nekoliko cjelina, nastao je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Svjetskim festivalom animiranog filma – Animafest Zagreb te Akademijom likovne umjetnosti 

Trickfilm Festival – Međunarodni festival animiranog filma u Stuttgartu u sklopu svog 24. izdanja, koje se održava od 2. do 7. svibnja, predstavlja program Fokus na hrvatsku animaciju. Usto, u natjecateljskom programu festivala prikazat će se Noćna ptica Špele Čadež, a u programu Panorama film Grad duhova Marka Dješke.

Nastao u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Svjetskim festivalom animiranog filma – Animafest Zagreb te Akademijom likovne umjetnosti, program Fokus na hrvatsku animaciju podijeljen je u nekoliko cjelina.

Promocija hrvatskih animiranih filmova program je koji predstavlja neke od najuspješnijih kratkometražnih animiranih filmova u posljednjih pet godina, u sklopu kojeg će se prikazati 13 naslova. Predstavljanje škole animacije uključuje predstavljanje Odsjeka za animaciju i nove medije na Akademiji likovne umjetnosti (ALU) u Zagrebu. Neke od najuspješnijih radova Odsjeka na festivalu će predstaviti Joško Marušić, profesor na Odjelu za animaciju ALU-a. U sklopu programa ‘Predstavljanje studija animacije’ predstavit će se tri animacijska studija: Zagreb Film, Bonobostudio i Adriatic Animation, a Predstavljanje festivala uključuje program najboljih filmova prikazanih na 26. izdanju Svjetskog festivala animiranog filma Animafest – Zagreb. U sklopu programa festivala u kojem se predstavljaju istaknuti autori, pod nazivom ‘In Persona’, bit će predstavljen i opus hrvatskog animatora Daniela Šuljića, umjetničkog direktora Animafesta.

Međunarodni festival animiranog filma u Stuttgartu jedan je od najistaknutijih festivala posvećenih animiranom filmu u svijetu. Festival obuhvaća cijeli spektar aktualnih produkcija animiranog filma, a posebnu pažnju poklanja transmediji, animacijskim i kompjuterskim igrama. Uz sve navedeno fokus je i na umrežavanju samih autora i industrije, a prošle je godine festival u Stuttgartu tijekom šest dana posjetilo oko 80.000 ljudi. (HAVC)