Predstavljanje publikacija okupilo je mnoge ugledne goste, među kojima su bili i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, opunomoćena ministrica za kulturu pri Veleposlanstvu RH dr. Zdenka Weber, Biserka Lukan iz Državnog ureda za Hrvate izvan RH uime pročelnika Zvonka Milasa, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović i drugi

U organizaciji Hrvatske akademske zajednice u Austriji predstavljen je 21. travnja zbornik radova Periodicum 2015 i knjiga Kroaten an der Wiener Universität sa znanstvenoga simpozija u povodu 650. obljetnice osnutka Bečkog sveučilišta. Više
Predstavljanje publikacija okupilo je mnoge ugledne goste, među kojima su bili i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, opunomoćena ministrica za kulturu pri Veleposlanstvu RH dr. Zdenka Weber, Biserka Lukan iz Državnog ureda za Hrvate izvan RH uime pročelnika Zvonka Milasa, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović i drugi.
O publikacijama su govorili ravnateljica HAZ-a u Austriji Anamarija Manestar, prof. dr. Josip Seršić iz HAZ-a, prof. Alojz Jembrih s Hrvatskih studija u Zagrebu, akademik Josip Bratulić iz Zagreba, te akademik Nikola Benčić iz Gradišća. Nazočnima su se obratili i Biserka Lukan iz Državnog ureda za Hrvate izvan RH i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović.
Skup je pozdravila hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, koja je ujedno bila i osobna izaslanica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Veleposlanica Cvjetković uputila je čestitke na uspješnom radu Hrvatskoj akademskoj zajednici u Austriji. Voditeljica promocije bila je dr. Zdenka Weber, opunomoćena ministrica za kulturu pri Veleposlanstvu RH u Austriji. Posjetitelje su u ime domaćina pozdravili predsjednici HAZ-a Marijan Kalapurić i Igor Lacković.
Nazočnima su se obratile i dobitnice godišnje nagrade HAZ-a, dr. Sabina Hodžić, docentica na Katedri za javne financije Sveučilišta u Rijeci, fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i dr. Emira Bečić, znanstvena suradnica iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, te pozdravnim pismom podrške radu HAZ-a dr. Frančeska Liebmann.
Promociji su nazočili Vladimir Biti i Bernardica Katušić s Instituta za slavistiku Bečkog sveučilišta. Također i Ivana Rora, voditeljica Odjela za marketing Hrvatske matice iseljenika.
Neformalno druženje nastavilo se uz glazbenu pratnju flautistice Nike Baumann i dvojca Krunoslav Rigismundh i Mijo Bijuklić (vokal i gitara). (www.haz-at.com/www.kroativ.at)

Više