Splićanka Dina Levačić nakon 11 sati i 42 minute plivanja doplivala je do francuske obale te postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche

Potpuno promrzla nakon 11 sati i 42 minute plivanja, Splićanka Dina Levačić doplivala je 17. rujna do francuske obale.
Iako je kanal La Manche širok 34 kilometra, zbog jakih struja morala je preplivati 10-ak kilometara više, što je po hladnom moru temperature od svega 16 stupnjeva potpuno iscrpilo.
– Sretna sam i ponosna što sam ostvarila svoj san. Bilo je izuzetno teško zbog jakih struja ali nisam ni pomislila na odustajanje iako se sve oteglo na 45 kilometara i gotovo 12 sati. Sada se samo želim dobro utopliti i odmoriti – kazala je Dina koja se u brod popela uz pomoć roditelja koji su je hrabrili i bodrili cijeli putem.
Na početku je bilo malo problema s mučninom, no nakon polovine kanala sve se vratilo u normalu.
Novi problemi počeli su kada je već francuska obala bila na vidiku, iako iscrpljena zbog hladnog mora i dugotrajnog neplaniranog plivanja, Dina je potpuno malaksala i krajnjim snagama uspjela se dočepati cilja, čime je postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche, ali i tek šesta osoba u povijesti plivanja kojoj je uspjela u manje od 90 dana isplivati utrku oko Manhattana, kanal između Cataline i Los Angelesa, te La Manche.
(Radio Dux)