Uspjeti u Beču nije bilo lako Hrvatici iz Rumunjske. Christiana Kristijana Ujkica (Christiana Uichita ), pjevačica rođena u gradu Rešici surađivala je i s hrvatskim pjevačima Oliverom i Gibonnijem

Uspjeti u Beču nije lako. Pogotovo je to bilo teško Hrvatici koja dolazi iz Rumunjske. Tako misli Christiana Kristijana Ujkica (Christiana Uichita ), hrvatska pjevačica koja je rođena u rumunjskom gradu Rešici/ Reşiţa. Pripadnica je hrvatske manjine u Rumunjskoj, gdje živi oko sedam tisuća Hrvata. Pedagošku gimnaziju je pohađala u Temišvaru, glazbeno se usavršavala u Glazbenoj školi i privatnim satovima jazza u Beču. Kasnije je studirala novinarstvo na političkim na političkim znanostima u Zagrebu, a potom se vratila u Beč.
Počela je u dječjem zboru i već je tada putovala svijetom i nizala uspjehe. Imala je samo četrnaest godina kad ju je ozbiljnije “zarobila” glazba. Jednako voli izvoditi i blues i soul i jazz. Vrlo često sluša i operu, ali i fado, sevdah i hip hop. Dijelila je pozornicu s Tomom Jonesom, a njen veliki obožavatelj je Sting. Christiana je surađivala i s Vinniem Colaiutom, Davidom Sanbornom, Kevinom Mahogany, Dominicom Millerom, ali i hrvatskim pjevačima Oliverom i Gibonnijem.
(Fenix Magazin)

Više

Fotografije