HKZ-Wi i ove je godine nastupila na Međunarodnom ljetnom festivalu u Wiesbadenu. Svojim nastupom Zajednica hrvatskih iseljenika se već 25. put predstavila na festivalu kultura, koji ove godine 40. put priređuje Vijeće stranaca grada Wiesbadena

Hrvatska kulturna zajednica (HKZ-Wi) i ove je godine nastupila na Međunarodnom ljetnom festivalu u Wiesbadenu. Svojim nastupom Zajednica hrvatskih iseljenika se već 25. put predstavila na festivalu kultura, koji ove godine 40. put priređuje Vijeće stranaca grada Wiesbadena.
No, nije se sve zaustavilo na tradicionalnoj ugostiteljskoj ponudi i poslovičnom gostoprimstvu zavičajnog kluba Hrvatica i Hrvata. Turistička ponuda iz suradnje s Hrvatskim uredom za turizam iz Frankfurta predstavila je šarolikost Hrvatske kao prepoznatljive odrednice za odmor i rekreaciju.
Da glazba ujedinjuje nacije pokazali su i članovi Njemačko-Hrvatskog muškog zbora iz Wiesbadena koji su posjetili hrvatski štand. Ovaj zbor nastupiti će prigodom 25. godišnjice rada HKZ-Wi spletom hrvatske i njemačke tradicijske glazbe u prostorijama župne zajednice St. Kilian Wiesbaden, Waldstr. 39, u subotu, 28. studenoga 2015.
Poseban iskorak na ovoj međunarodnoj priredbi u Wiesbadenu bilo je nastup Radne grupe za samopomoć u zdravstvu, koju je predstavila Janika Ernst, članica HKZ-Wi i savjetnica za dijabetes pri Njemačkoj klinici za dijagnostiku (DKD) u Wiesbadenu. Novotvoreni portal www.lebenshilfe.hkz-wi.de prati rad ove grupe.
S festivala je upućen i poziv na predstavljanje časopisa Riječ, 17. listopada u 12 sati na štandu republike Hrvatske na Sajmu knjiga u Frankfurtu.
(Fenix Magazin)