U kulturno umjetničkom programu nastupili su Marina Bukovec i učenici Hrvatske dopunske škole, Božana Čavka s prigodnim recitalom, KUD Fala-SH mali i veliki s plesovima i pjesmama iz različitih dijelova Hrvatske, a nastupili su i švicarski jodleri. Program su vodili Helena Bukovac i Sebastian Babić, a goste je zabavljao „Quattro band“

Hrvatske udruge s područja Züricha su na Dan Državnosti RH, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata RH u Zürichu, organizirale po prvi puta centralnu proslavu za sve kantone pod ingerencijom Konzulata. Proslava je održana Schasffhausenu.
Program je započeo svetom misom za domovinu u crkvi Sv. Petra u Schaffhausenu kojom su zajednički celebrirali fra Ivan Prusina ( HKM Zürich) i fra Mika Stojić (HKM-SH Frauenfeld).
U sportskom dijelu programa na stadionu 1.FC Schaffhausen su „predigru“ odigrali hrvatski juniori protiv svojih kolega iz Švicarske i drugih zemalja. Nakon toga odigrana je i prijateljska utakmica između reprezentacije hrvatskih klubova u ŠK i domaće momčadi 1.FC Schaffhausen. Domaćini su zasluženo pobijedili.
Doprinos proslavi bio je i dolazak motorista hrvatskih moto klubova Sokolovi iz Lucerna i Jastrebovi iz Züricha, te iz švicarskih klubova s hrvatskim barjacima i nacionalnim obilježjima na lokaciju Breite.
U svečanom dijelu programa nazočnima su se obratili gk Mikac, predsjednik kantona Schaffhausen Reto Dubach, član poglavarstva grada Schaffhausena Raphael Rhoner, te fra Mika Stojić.
U kulturno umjetničkom programu nastupili su Marina Bukovec i učenici Hrvatske dopunske škole, Božana Čavka s prigodnim recitalom, KUD Fala-SH mali i veliki s plesovima i pjesmama iz različitih dijelova Hrvatske, a nastupili su i švicarski jodleri. Program su vodili Helena Bukovac i Sebastian Babić, a goste je zabavljao „Quattro band“, sastav Hrvata iz Švicarske.
Za uspješnu organizaciju proslave najzaslužniji je„Udruga roditelja dopunske hrvatske nastave“ na čelu s Katarinom Kušanić, te HKUD „Matija Gubec“ na čelu s Mirkom Kominom.

Fotogalerija