Hrvati katolici iz svih pokrajina Njemačke hodočastit će na Duhovski ponedjeljak – blagdan Marije Majke Crkve u marijanska svetišta Marienthal, Neviges, Hildesheim i Deggingen. Svečano euharistijsko slavlje u Nevigesu prevodit će umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac, a u Hildesheimu biskup Tomo Vukšić

Kao i svake godine, Hrvati katolici iz svih pokrajina Njemačke hodočastit će na Duhovski ponedjeljak – blagdan Marije Majke Crkve u marijanska svetišta Marienthal, Neviges, Hildesheim i Deggingen.
Hodočašće vjernika misija iz regije Sjeverna Rajna i Vestfalija u zavjetno svetište Marije Bezgrešno Začete u Neviges održat će se po tradiciji na Duhovski ponedjeljak, 16. svibnja. Geslo ovogodišnjeg, 45. po redu hodočašća je ‘Zdravo Kraljice, majko milosrđa!’ Program počinje u 10 sati sakramentom pomirenja u svetištu. U 11 sati je pobožnost križnoga puta, a u 12 sati krunica. Svečano euharistijsko slavlje u 12.30 sati prevodit će umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac. Nakon mise bit će druženje.
Istog dana, organizira se tradicionalno hodočašće Hrvata Rhein-Main regije u Marienthal. Križni put počinje u 11:30, a svečano misno slavlje u 12 sati.
Hodočašće u svetište u Hildesheimu za Hrvate iz sjeverne Njemačke održat će se također 16. svibnja. Misu u Hildesheimu u 13 sati predvodit će biskup Tomo Vukšić.
Ovogodišnje tradicionalno 36. hodočašće svih hrvatskih zajednica iz biskupije Rottenburg-Stuttgart u Marijino svetište Zwiefalten bit će na svetkovinu Presvetog Trojstva – u nedjelju, 22.05. 2016. Program započinje u 10:00 sati, kada vjernici imaju prigodu za ispovijed. Procesija i misno slavlje su u 11:00 sati. Nakon mise slijedi ručak i kulturno zabavni program. Hodočašće završava klanjanjem i blagoslovom Presvetim.
(www.croexpress.eu)