Na spomen-ploči se nalazi grb darovatelja i grb Svete zemlje odnosno franjevaca te na latinskom, engleskom i hrvatskom piše: “Hrvati, Pavao, Antun i Jakov – kršćani iz Sarajeva, vitezovi Svetog groba Jeruzalemskoga godine Gospodnje 1681. kupiše Getsemanski vrt i darovaše ga franjevcima”

Nazaret je prvo hodočasničko odredište za oko 150 Hrvata hodočasnika koji se od 25. ožujka do 1. travnja nalaze u Svetoj zemlji kako bi postavili spomen-ploču u Getsemanskom vrtu Hrvatima katolicima iz Sarajeva koji su kupili dio Maslinskoga vrta i darovali ga tamošnjoj franjevačkoj zajednici. 
Na spomen-ploči se nalazi grb darovatelja i grb Svete zemlje odnosno franjevaca te na latinskom, engleskom i hrvatskom piše: “Hrvati, Pavao, Antun i Jakov – kršćani iz Sarajeva, vitezovi Svetog groba Jeruzalemskoga godine Gospodnje 1681. kupiše Getsemanski vrt i darovaše ga franjevcima”.
Jutarnju misu u srijedu, 26. ožujka, u bazilici Navještenja u Nazaretu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u zajedništvu s vojnim biskupom u BiH mons. dr. Tomom Vukšićem i provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovrom Gavranom. Koncelebriralo je 17 svećenika među kojima i dr. fra Slavko Topić, jedan od vodiča po Svetoj zemlji
(kta/ika)

Doznajte više