Svečano euharistijsko slavlje predvodio je provincijski delegat za Argentinu Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji, te voditelj Hrvatskoga središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskoga središta sv. Leopolda Mandića u San Justu fra Josip Peranić


Hrvatski katolički centar sv. Leopolda Mandića u mjestu San Justo u Argentini proslavio je u nedjelju, 24. svibnja blagdan svoga nebeskog zaštitnika.
Svečano euharistijsko slavlje predvodio je provincijski delegat za Argentinu Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji, te voditelj Hrvatskoga središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskoga središta sv. Leopolda Mandića u San Justo fra Josip Peranić.
Na slavlju se okupio velik broj hrvatskih vjernika. Po završetku mise, vjernici su se okupili oko obiteljskog stola u župnom prostoru.
Hrvatski centar u San Justu osnovan je 1988. godine. Naime, u tom dijelu Argentine nekada je živjelo oko 5000 Hrvata, uglavnom radnika. Na misna slavlja okupljali su se u mjesnoj katedrali. Na inicijativu p. Line Perišića u San Justu je kupljena kuća u kojoj se nalazila stolarska radionica, koja je preuređena u crkveni prostor.
(IKA)