Za Dom u kojem boravi 105 štićenika izaslanstvo iz Stuttgarta predalo je s. Jeleni Lončar novčanu donaciju od 9000 eura, a osim uručene donacije nedavno su poslali i vrlo vrijednu donaciju odjeće

Voditelj Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart fra Zvonko Tolić, u pratnji svojih misijskih suradnika: Ante Prusine, Tomislava Šole i Zore Šimović posjetili su 7. lipnja Caritasovu kuću djece s mentalnim i tjelesnim oštećenjem “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici pokraj Zagreba. Tom prigodom, za Dom u kojem boravi 105 štićenika, izaslanstvo iz Stuttgarta predalo je s. Jeleni Lončar novčanu donaciju od 9000 eura. Gosti su također posjetili sve odjele u kojima djeca borave, a najviše ih, je kako kažu, “impresionirala ljubav i zauzetost djelatnika doma, koji se skrbe o toj djeci”. Fra Zvonko Tolić dodao je: “Ovo je naš mali dar, s obzirom na njihove potrebe, ali smo osjetili i njihovu veliku zahvalnost u kojoj se ne osjećaju samima.”
Nakon obilaska Caritasove kuće, fra Zvonko Tolić je sa suradnicima posjetio i Dom za nezbrinutu djecu “Sv. Josip” u Hrvatskom Leskovcu, kojim upravljaju karmelićanke BSI. Njima su, osim uručene donacije od 9000 eura, koliko su predali i Caritasovoj kući, nedavno poslali i vrlo vrijednu donaciju garderobe. Sestre karmelićanke Božanskog Srca Isusova, koje vode dom, dočekale su svoje dobročinitelje s dijelom djece koja nisu bila na redovitim školskim ili fakultetskim obvezama.
Uime darovanih ustanova zahvalile su se voditeljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, a uime Doma za nezbrinutu djecu s. Katarina Pišković. (IKA)