Svečano misno slavlje predvodio je porečko-pulski biskup dr. Dražen Kutleša u suslavlju s delegatom za hrvatsku inozemnu pastvu u Švedskoj mons. Stjepanom Biletićem i drugim svećenicima. Na misi je uz orguljsku pratnju pjevao mješoviti zbor Hrvatske katoličke misije iz Malmöa

U subotu, 28. svibnja, sedamnaesti put zaredom okupili su se Hrvati u Skandinaviji i njihovi prijatelji da pod vodstvom svojih pastira hodočaste na grob sv. Brigite. Svečano misno slavlje predvodio je porečko-pulski biskup dr. Dražen Kutleša u suslavlju s delegatom za hrvatsku inozemnu pastvu u Švedskoj mons. Stjepanom Biletićem i drugim svećenicima. Na misi je uz orguljsku pratnju pjevao mješoviti zbor Hrvatske katoličke misije iz Malmöa.
Nakon molitve na grobu sv. Birgite, svečanom procesijom, s djevojkama i mladićima na čelu procesije odjevenima u hrvatske narodne nošnje, završila je misa. Slavlje se nastavilo pred crkvom za zajedničkim stolom i druženjem uz tamburaški sastav, a u poslijepodnevnim satima i u sportskoj dvorani uz prigodan kulturno-umjetnički program. Milodari prikupljeni na ovoj svetoj misi uplatit će se za aktualni projekt obnove vukovarskoga vodotornja.
(IKA)