Svetom misom u crkvi Sv. Nikola Tavelić, zajedničkim ručkom i podjelom zahvalnica, te uručenjem donacije od 10.000 AUD za Fond u borbi protiv raka i narodnim veseljem proslavljeno je Stepinčevo

Svetom misom u crkvi Sv. Nikola Tavelić, zajedničkim ručkom i podjelom zahvalnica dragovoljcima i službenicima Naselja Kardinal Stepinac, te uručenje donacije od $10.000 za Fond u borbi protiv raka i narodnim veseljem uz glazbeni sastav “Budilice’ proslavljeno je Stepinčevo, koje je u Sydneyju okupilo preko tri tisuće Hrvata.
U nedjelju, 8. veljače, uz bogati program, obilježeno je Stepinčevo u Naselju „Kardinal Stepinac” u St. Johns Parku, a svečanosti je prisustvovalo vise od tri tisuće Hrvata iz sydneyjske metropole. Na slavlju su bili predstavnici općina Fairfield i Smietfield, kao i Hrvoje Petrušić, gk RH u Sydneyju.
Svetu misu u crkvi Sv. Nikola Tavelić služio je fra Smiljan Berišić. Nakon sv. mise procesija je išla do spomenika Stepincu, gdje su, uz molitvu, zapaljene svijeće vjernika.
U društvenoj dvorani je potom priređen ručak za uzvanike na kojemu su podijeljene zahvalnice dragovoljcima te službenicima Naselja. Podijeljene su i zahvalnice osoblju koje je uspješno završilo tečajeve usavršavanja.
Gostima se, među ostalima, obratio i gk RH Hrvoje Petrušić, koji je pohvalio rad Naselja. Generalni konzul pohvalio je i humanost Hrvata koji su toga dana uručili ček od $10.000 Fondu u borbi protiv raka. Predsjednik Naselja Petar Čubelić uručio ga je predstavnici Fonda Alani Zerek.
Istovremeno, u crkvenom dvorištvu HKC Sv. Nikola Tavelic gostima su se servirali hrvatski specijaliteti i raznovrsna pića. Za narodno veselje pobrinuli su se članovi “Budilice” na čelu s maestrom Josipom Zorićem.

Tekst i fotografije: Franjo Harmat