Folklorna skupina „DijasKorak“ iz HKM Offenbach nastupila je na prvom dijelu Državne smotre hrvatskog izvornog folklora u Vinkovcima.

Folklorna skupina „DijasKorak“ iz HKM Offenbach nalazi se na 52. Vinkovačkim jesenima koje se u Vinkovcima održavaju pod geslom “Ex Slavonia”.
Skupinu čine mladi Hrvati iz Offenbacha i Neu-Isenburga. Nastupili su na prvom dijelu Državne smotre hrvatskog izvornog folklora, održane minulog vikenda.
– Došli smo u petak na Vinkovačke jeseni. Iz Njemačke smo krenuli u četvrtak navečer. Od samog početka puta vladalo je dobro raspoloženje.
Odlično se zabavljamo i dostojno u domovini predstavljamo hrvatsku zajednicu iz Njemačke. Vraćamo se sutra ujutro bogatiji za jedno prekrasno iskustvo – poručili su mladi Hrvati iz skupine “DijasKorak”.
U Vinkovce ih je odveo voditelj skupine Ante Smilović. Istaknuo je kako je skupina uspješno predstavljala Njemačku. To je potvrdio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je upravo s članovima “DijasKoraka” proveo više od pola sata u ugodnom razgovoru.
Folklorna skupina „DijasKorak“ je prošle godine osvojila prvu nagradu na 4. Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu.
Inače, na Vinkovačkim jesenima predstavljaju se najbolja folklorna društva iz Hrvatske i iseljeništva koja njeguju hrvatski izvorni folklor. U sklopu 52. Vinkovačkih jeseni od 8. do 17. rujna održalo se šezdesetak folklornih, kulturnih, gospodarskih, sportskih i zabavnih priredbi.

Fotogalerija