KUD Dušnok iz Dušnoka je 12. rujna sudjelovao u prvome dijelu Međužupanijske smotre folklora dječjih skupina, a 13. rujna u svečanom mimohodu, u kojem su sudjelovale 64 dječje skupine iz cijele Hrvatske i inozemstva. Na svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega – uz 84 skupine iz Hrvatske i inozemstva – sudjelovati će i KUD Marica iz Salante . KUD Marica 20. rujna nastupit će i na velikoj gradskoj pozornici u okviru Državne smotre izvornog hrvatskog folklora

U okviru događanja ovogodišnjih 50. po redu Vinkovačkih jeseni, koje se održavaju od 11. do 20. rujna u Vinkovcima, u okviru programa , 19. rujna će na svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega – uz 84 skupine iz Hrvatske i inozemstva – sudjelovati i KUD Marica iz Salante . KUD Marica 20. rujna nastupit će i na velikoj gradskoj pozornici u okviru Državne smotre izvornog hrvatskog folklora s početkom u 11.00 sati. Istoga dana je svečanost zatvaranja i veliki koncert Slavonia Banda u Vinkovcima.
U okviru događanja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, u okviru programa Dječjih Vinkovačkih jeseni, sudjelovao je i KUD Dušnok iz Dušnoka. Tako je 12. rujna sudjelovao u prvome dijelu Međužupanijske smotre folklora dječjih skupina, a 13. rujna u svečanom mimohodu, u kojem su sudjelovale 64 dječje skupine iz cijele Hrvatske i inozemstva. Svečano otvorenje ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni održat će se 18. rujna, a svečanost zatvaranja 20. rujna.
(mcc.croatica.hu)