Hrvati iz Austrije susreli su se i s voditeljicom dubrovačke podružnice HMI Majom Mozarom, bivšom ravnateljicom Linđa Dubravkom Sarić i predsjednicom Hrvatsko-austrijskog društva u Dubrovniku Brankom Martinović Vuković

Skupina od 120 Hrvata iz pokrajine Gornje Austrije, iz gradova Linza i Welsa, u sklopu dvodnevnog posjeta Dubrovniku susrela su se 15. svibnja u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku s dubrovačkim biskupom Matom Uzinićem. Kako je svećenik Dubrovačke biskupije don Marinko Šljivić boravio ranije u Linzu, zahvalili su biskupu što im ga je bio poslao, te pozvali i biskupa da ih posjeti. Izmijenili su prigodne darove i za uspomenu napravili fotografije.
Dan ranije, na blagdan Uzašašća, vjernici iz Austrije sudjelovali su na misi u dubrovačkoj katedrali koju je također predvodio biskup Uzinić. Organizator toga putovanja je Udruga Hrvatski dom iz Linza, a voditelji puta su Miroslav Jakić i Siniša Ćavar. Većina onih koji su došli su Hrvati iz BiH te Hrvatske koji žive u Gornjoj Austriji gdje preko udruge nastoje sačuvati svoju kulturu, jezik i običaje te to prenijeti na njihovu djecu. Posebice njeguju folklor, imaju i tamburašku sekciju. Za djecu postoji hrvatska škola u sklopu koje djeluje zbor i glazbene sekcije.
Hrvati iz Austrije obišli su također kulturno-povijesne znamenitosti Dubrovnika. Susreli su se i s voditeljicom dubrovačke podružnice Matice iseljenika Majom Mozarom, bivšom ravnateljicom Linđa Dubravkom Sarić i predsjednicom Hrvatsko-austrijskog društva u Dubrovniku Brankom Martinović Vuković.
Skupina Hrvata iz Gornje Austrije otići će 16. svibnja u Međugorje. Dogovoreno je da sljedeće godine njihova folklorna skupina koja pleše i hrvatske i austrijske plesove nastupi ispred crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku.
(IKA)