Misno slavlje u bazilici Sv. Krunice predvodio je voditelj HKM Srednji Baden u Njemačkoj don Ivo Nedić u suslavlju s voditeljem HKM Mannheim vlč. Robertom Ružićem i voditeljem HKM Ludwigshafen a. Rh. fra Ljubom Sesarom te s više od dvadeset svećenika i uz asistenciju stalnog đakona u HKŽ München Matom Kutlešom

Više tisuća Hrvata katolika iz zapadne Europe, od kojih ponajviše iz Njemačke i Švicarske, hodočastio je od 28. svibnja do 1. lipnja u najveće svjetsko marijansko svetište Lourdes. Svečano misno slavlje na svetkovinu Uzašašća u bazilici Sv. Krunice, 29. svibnja, predvodio je voditelj HKM Srednji Baden u Njemačkoj don Ivo Nedić, član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca sa sjedištem u Zagrebu, u suslavlju s voditeljem HKM Mannheim vlč. Robertom Ružićem i voditeljem HKM Ludwigshafen a. Rh. fra Ljubom Sesarom te s više od dvadeset svećenika i uz asistenciju stalnog đakona u HKŽ München Matom Kutlešom. Vjernike u prepunoj bazilici na početku je pozdravio organizator hodočašća, voditelj HKM Frankfurt fra Željko Ćurković.
Nezaobilazno je, unatoč kišnom vremenu, sudjelovanje i u procesiji sa svijećama tijekom koje se molilo i pjevalo na hrvatskom jeziku, a i Hrvati su nosili Gospin kip. Učinjena je za uspomenu i zajednička fotografija svih vjernika. Pjevanje je uz orguljsku pratnju animirala pastoralna suradnica u HKM Mannheim Magdalena Ferenčina. (IKA)