Uz fra Iliju Mijatovića, na misi je koncelebriralo još šest svećenika, i to iz Salzburga fra Zlatko Špehar i kapelan fra Ivan Cvetković, iz Graza fra Matija Koren, iz Beča fra Josip Koren, te vlč. Branko Fresl i vlč. Antun Vukmanić

Oko 400 Hrvata koji žive i rade u Austriji, iz Salzburga, Linza, St. Pöltena, Beča, Graza …, hodočastilo je na Dan državnosti u Marijansko svetište Mariazell. Misno slavlje na Gospinom oltaru predvodio je fra Ilija Mijatović, voditelj Hrvatske katoličke misije Sankt Pölten i hrvatski delegat za Austriju.
Na početku misnoga slavlja sve je srdačno pozdravio upravitelj svetišta i poglavar tamošnjeg benediktinskog samostana Superior Pater Karl Schauer.
Uz fra Iliju Mijatovića, na misi je koncelebriralo još šest svećenika, i to župnik hrvatske katoličke župe Blaženog Alojzija Stepinca iz Salzburga fra Zlatko Špehar, kapelan u Salzburgu fra Ivan Cvetković, dušobrižnik u HKM Graz fra Matija Koren, voditelj HKM Beč fra Josip Koren, vlč. Branko Fresl svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije koji je trenutno na studiju crkvene povijesti u Beču te vlč. Antun Vukmanić, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca u Zagrebu koji je hodočastio s jednim autobusom svojih župljana.
Na misi je svirala školska sestra franjevka iz HKM Beč, sestra Fabiola Bobaš. Nakon mise nastavljeno je druženje uz jelo, piće i glazbu na otvorenom koje je pripremio Hrvatski dom iz Linza.
(Fenix Magazin)