Svečano misno slavlje obnovljenoj bazilici Sv. Ane predvodio je i propovijedao porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša, u zajedništvu s voditeljem HKM München i predstavnikom HKM Bavarske regije fra Borisom Čarićem, organizatorom hodočašća voditeljem HKM Regenburg vlč. Josipom Antoncem, te s još desetoricom svećenika i uz asistenciju stalnog đakona iz HKM München Mate Kutleše

Hrvati iz hrvatskih katoličkih misija iz Bavarske hodočastili su tradicionalno, 42. put, 28. lipnja, u marijansko svetište u Bavarskoj – Altötting. Svečano misno slavlje obnovljenoj bazilici Sv. Ane predvodio je i propovijedao porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša, u zajedništvu s voditeljem HKM München i predstavnikom HKM Bavarske regije fra Borisom Čarićem, organizatorom hodočašća voditeljem HKM Regenburg vlč. Josipom Antoncem, te s još desetoricom svećenika i uz asistenciju stalnog đakona iz HKM München Mate Kutleše.
Na početku mise išlo se u ophodu u kojem su mladi obučeni u hrvatske narodne nošnje nosili stijeg RH i Slobodne države Bavarske. Uz više tisuća hrvatskih hodočasnika pristiglih na hodočašće iz raznih krajeva Bavarske, iz Münchena je hodočastilo pješice trideset i troje hodočasnika, kao i trideset i devet hodočasnika na biciklima.
Oca biskupa i sve okupljene na misnom slavlju na početku je pozdravio o. Čarić, a u uvodnoj riječi mons. Kutleša je sve pozdravio i zahvalio na pozivu da predvodi hrvatsko hodočasničko slavlje u Altöttingu. Na kraju je nekoliko riječi u ime organizatora hodočašća uputio vlč. Josip Antonac koji je zahvalio mons. Kutleši, ali i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju toga 42. po redu hrvatskog hodočašća te je sve pozvao na hodočašće i sljedeće godine u Altötting. Slavlje je završilo hrvatskom himnom.
Pjevanje i sviranje predvodio je zbor i orkestar HKŽ München pod vodstvom s. Nikoline Bilić, a ove godine zbor i orkestar slave 50. obljetnicu postojanja i djelovanja. Na hodočašću su se skupljali darovi za župu Ulice u Bosni i Hercegovini, a u koncelebraciji je bio i župnik Ulica fra Anto Tomas.

Tekst i snimke: Adolf Polegubić