Misno slavlje pjevanjem je animirao zbor hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingen, Metzingen i Tübingen pod vodstvom s. Mirjam Laco i uz orguljsku pratnju Vlatke Vukašinac. U glazbenom programu nastupila je skupina „Cro-biseri” iz Schramberga

Tridesetipeto hodočašće Hrvata iz hrvatskih katoličkih zajednica (HKZ) biskupije Rottenburg-Stuttgart organizirano je na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 31. svibnja, u marijansko svetište Rođenja Blažene Djevice Marije Zwiefalten. Slavlje je započelo ophodom u kojem su mladi u hrvatskim narodnim nošnjama nosili lik Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta i položili ga ispred oltara. Svečanu misu predvodio je nadbiskup Petar Rajič, apostolski nuncij u Kuvajtu, Jemenu, Bahreinu, Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima i apostolski delegat na Arapskom poluotoku. U koncelebraciji su bili delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, predstavnik regije – voditelj HKZ Stuttgart – Bad Cannstatt fra Jure Zebić, zamjenik dekana Reutlingen-Zwiefaltena vlč. Paul Zeller, uime organizatora voditelj HKZ Reutlingen, Mezingen i Tübingen vlč. Ante Kutleša te još petnaest biskupijskih i redovničkih svećenika. Na misnom slavlju uime Biskupije Rottenburg-Stuttgart sudjelovala je referentica Stefanie Wahle-Hohloch, koja je na čelu odjela Pastoralna koncepcija za zajednice drugih materinskih biskupija u toj biskupiji, potom gk Generalnog konzulata RH iz Stuttgarta Slavko Novokmet i konzul Generalnog konzulata BiH iz Stuttgarta Dragan Mihaljević. Biskupa i sve okupljene na početku je pozdravio vlč. Kutleša. Referentica Wahle-Hohloch je u pozdravnoj riječi zahvalila na pozivu te je sudionicima hodočašća prenijela pozdrave domaćeg biskupa Gebharda Fürsta. Nadahnutu propovijed održao je je mons. Rajič.
Nadbiskupu i svim okupljenima na kraju je zahvalio vlč. Kulteša. Misno slavlje pjevanjem je animirao zbor hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingen, Metzingen i Tübingen pod vodstvom s. Mirjam Laco i uz orguljsku pratnju Vlatke Vukašinac. Popodnevni program nastavljen je u obližnjem šatoru zajedničkim objedom i duhovno-kulturnim programom. U glazbenom programu nastupila je skupina „Cro-biseri” iz Schramberga.
(IKA)