Na ovogodišnjem hodočašću Hrvata iz Bavarske u marijansko svetište Crne Gospe u Altöttingu sudjelovalo je oko tri tisuće Hrvata iz jedanaest hrvatskih katoličkih misija, župa i zajednica

Na ovogodišnjem 43. tradicionalnom hodočašću Hrvata iz Bavarske u marijansko svetište Crne Gospe u Altöttingu , 26. lipnja, sudjelovalo je oko tri tisuće Hrvata iz jedanaest hrvatskih katoličkih misija (HKM), župa (HKŽ) i zajednica (HKZ).
Svečano euharistijsko misno slavlje u velebnoj bazilici Svete Ane predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak. Uz njega svetu misu suslavili su fra Boris Čarić, župnik Hrvatske katoličke župe München, vlč. Josip Antonac, voditelj Hrvatske katoličke misije Regensburg i organizator ovoga hodočašća, don Mato Križić (salezijanac), voditelj Hrvatske katoličke misije Nürnberg, don Niko Šošić (salezijanac), dušobrižnik u HKM Nürnberg te fra Vislav Krijan, voditelj Hrvatske katoličke misije Traunreut.
Na misi je asistirao trajni (stalni) đakon don Mate Kutleša iz HKŽ München. Misno slavlje započelo je ulaznom procesijom u kojoj su kraj svećenika i biskupa sudjelovali i folkloraši „Fra Andrija Kačić Miošić“ iz velike münchenske hrvatske župe koji su nosili hrvatsku i bavarsku zastavu, kao i ministranti iz različitih misija i župa. Na završetku misnog slavlja krčki biskup Ivica Petanjak predvodio je i molitvu za hrvatski narod i domovinu. Skupljani su milodari za siromašne učenike i studente Krčke biskupije. Za glazbeno oblikovanje hodočasničkog slavlja bio je zadužen zbor HKŽ München koji vodi franjevka sestra Nikolina Marija Bilić.
(Fenix Magazin)