Na čelno mjesto četvrte po veličini američke bolnice i dugi niz godina lidera kardiokirurgije dolazi etablirani kardiokirurg dr. Mihaljević

Od početka sljedeće godina na čelu Klinike Cleveland, najveće američke bolnice za kardiologiju i kardiokirurgiju, bit će Hrvat! No, to ne čudi kad se zna da je riječ o dr. Tomislavu Mihaljeviću, vrhunskom 53-godišnjem hrvatskom kardiokirurgu svjetskoga glasa kojemu je, kako kažu njegovi zagrebački kolege, “samo nebo granica”.
Na čelno mjesto četvrte po veličini američke bolnice i dugi niz godina lidera kardiokirurgije dolazi dr. Mihaljević koji će zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Tobyja Cosgrovea. Koliki je ugled hrvatskog stručnjaka u toj američkoj bolnici govori i činjenica da je Mihaljević na tu dužnost izabran jednoglasno na prijedlog kandidacijskog odbora koji je proveo opširnu recenziju svih potencijalnih kandidata.
Mihaljević je etablirani kardiokirurg specijaliziran za minimalno invazivne i robotičke operacije srca te druge složene kardiološke operacije uključujući i transplantacije srca. Usto Mihaljević ne zanemaruje ni znanstveni rad i objavljuje svoje radove u prestižnim časopisima, a 2005. patentirao je novi sustav kardioskopske kirurgije pri minimalno invazivnim operacijama srca. Dva puta je, i to 2006. i 2007., dobio nagradu Klinike za inovaciju.
Osim ovih neprijepornih medicinskih uspjeha, dr. Mihaljević ima očito i nevjerojatne organizacijske sposobnosti o čemu svjedoči “ispostava” klinike Cleveland u Abu Dabiju pokrenuta 2011. u koju je ugradio velik dio menadžerskog znanja i animiranja najsposobnijih kadrova.
U tim svojim prvim američkim godinama dr. Mihaljević je postao i obiteljski čovjek vjenčavši se sa zagrebačkom liječnicom Ivom Fattorini, inače dermatologinjom, s kojom je dobio kćeri blizanke.

Više