Prenosila se sveta misa iz crkve Sv. Dometra u Velikom Borištofu. HRT je po prvi put prenosila svetu misu iz Gradišća, i to na inicijativu Štefana Zvonarića, zborovođe crkvenoga zbora Veliki Borištof. Sudjelovao je zbor, tamburaški sastav Harmonija, orguljaš prof. Štefan Kočiš i mjesni župnik

Drugi program Hrvatske radiotelevizije je u nedjelju, 18. Svibnja, od 11.00 do 12.00 sati, uživo emitirao svetu misu iz crkve Sv. Dometra u Velikom Borištofu. HRT 2 svake nedjelje prenosi jednu misu iz neke crkve u Hrvatskoj, ali ponekad prenose mise i iz Srbije, Crne Gore ili Bosne i Hercegovine.
U Gradišću je HRT po prvi put uživo prenosila svetu misu, i to na inicijativu Štefana Zvonarića, zborovođe crkvenoga zbora Veliki Borištof. Štefan Zvonarić ima satelitsku karticu HRT-a i tako redovito gleda svete mise na hrvatskoj televiziji. Lani ujesen bio je u crkvi Sv. Marka u Zagrebu, kad je HRT također uživo prenosila misu. Ondje je upoznao Dragutina Silađija, i upitao bi li televizija mogla emitirati iz Gradišća. Mario Raguž, odgovorni urednik programa religijske kulture, bio je sporazuman i našli su odgovarajući termin. Budući je ekipa HRT-a bila u subotu u Bleiburgu u Koruškoj, omogućen je i prijenos iz Velikoga Borištofa.
Zbor, tamburaški sastav Harmonija, orguljaš prof. Štefan Kočiš i mjesni župnik morali su se držati točnoga vremenskoga okvira, zbog snimanja.
Nakon mise skupljali su milodare za žrtve poplave u Bosni i Hercegovini, a skupilo se 1.000 eura.
(Hrvatska redakcija ORF-a)