Hrckov maskenbal u velikoj dvorani HKC-a Bunjevačko kolo okupit će djecu koja pohađaju nastavu na hrvatskom materinjem jeziku, djecu koja pohađaju sate hrvatskog jezika s elementima nacionalne kulture, kao i drugu djecu iz hrvatske zajednice

XIII. Hrckov maskenbal bit će održan u četvrtak, 4. veljače 2015. godine (na Deb’o četvrtak). Maskenbal će biti upriličen u velikoj dvorani HKC-a Bunjevačko kolo u Subotici, a početak je u 17 sati.
Ova manifestacija okuplja djecu koja pohađaju nastavu na hrvatskom materinjem jeziku, djecu koja pohađaju sate hrvatskog jezika s elementima nacionalne kulture, kao i drugu djecu iz hrvatske zajednice.
Hrckov maskenbal je prije trinaest godina pokrenut prema ideji i inicijativi zaposlenika Hrvatske riječi i danas predstavlja tradicionalnu dječju manifestaciju koja okuplja osnovnoškolce iz hrvatskih razreda, te učenike koji pohađaju predmet hrvatskog jezika iz svih krajeva Vojvodine. Osim njih, na maskenbalu sudjeluju i djeca iz hrvatskih vrtića, te članovi hrvatskih kulturno-umjetničkih društava i udruga.
Tradicionalni Deb’o četvrtak, koji se priređuje posljednjeg četvrtka pred početak korizme, bit će upriličen u Domu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Subotici (Beogradska cesta 31), u četvrtak, 4. veljače 2016. godine s početkom u 18 sati.
(www.zkvh.org.rs)