U prepunoj crkvi Blažene Djevice Marije na glavnom gradskom trgu je nakon više od dvadeset godina služena polnoćka na hrvatskom jeziku

U Pečuhu je 24. prosinca u prepunoj crkvi Blažene Djevice Marije na glavnom gradskom trgu, u organizaciji GK RH Pečuh i uz potporu HS grada Pečuha te Pečuške biskupije – nakon, više od dvadeset godina – služena polnoćka na hrvatskom jeziku.
Sv. misu predvodio je kapelan Policijske kapelanije “Sv. Marko Križevčanin” vlč. Ozren Bizek, a koncelebrirao je martinački župnik Ilija Ćuzdi. Obojicu svećenika pozdravio je župnik dr. Edvard Kajtar.

Polnoćka je okupila više od tri stotine i pedeset vjernika, poglavito čitavih obitelji s djecom. Ženski pjevački zbor August Šenoa, pod vodstvom Marije Bošnjak, pjevao je božićne pjesme koje su bile sastavni dio bogoslužja.

Vlč. Bizek je u iznimno nadahnutoj propovijedi govorio o važnosti Božića i očuvanja hrvatskog jezika, kulture i identiteta. Zahvalio je i ovdašnjim Hrvatima za sve što su tijekom Domovinskog rata činili za svoje prognane sunarodnjake.
Nakon polnoćke je za sve nazočne organizirano prigodno druženje uz čaj i kuhano vino.

Generalna konzulica Vesna Haluga čestitala je nazočnima Božić kazavši: „ S puno prikladne skromnosti prihvatimo svete božićne dane. Neka posebno obogate dobrotom, vjerom, nadom i osobito ljubavlju naše obitelji i veliku obitelj našega hrvatskog naroda.“