U sklopu višednevnog posjeta hošigovci će posjetiti Prosvjetno-kulturni centar Mađara, a u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, dvije će škole zajednički izvesti povijesni igrokaz „Vremeplov“. Manje uloge osječki će učenici odigrati na mađarskome jeziku 

Nakon hrvatske prijestolnice, grada Zagreba, te Zadra, Dubrovnika i Splita, HOŠIG-ova Literarna i plesna scena ponovno gostuje u Lijepoj Našoj.

Naime, u sklopu natječaja Ministarstva ljudskih resursa „Határtalanul”, oni borave u Osijeku. U sklopu posjeta, od 10. do 13. studenoga, posjetit će tamošnji Prosvjetno-kulturni centar Mađara, gdje će se upoznati s obrazovnim radom i sustavom ustanove te njezinim postignućima. Potom slijede zajedničke probe. Naime, 11. studenoga u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, od 19 sati, dvije škole zajednički izvode povijesni igrokaz „Vremeplov“. Manje uloge osječki će učenici odigrati na mađarskome jeziku. Sutradan, 12. studenoga, na redu je razgledanje znamenitosti grada Osijeka, posjet Laslovu i Korođu, te završna večer. Dana 13. studenoga povratak je u Budimpeštu.

Poziv na gostovanje Osječanima će biti uručen na uobičajenome Tjednu hrvatske kulture budimpeštanske Hrvatske škole, koji će se održati između 21. i 25. studenoga. Glavni su pokrovitelji osječkoga gostovanja veleposlanik Republike Hrvatske u Budimpešti Gordan Grlić Radman i veleposlanik Mađarske u Zagrebu József Magyar.
(glasnik.hu)