Sudjelovali su vjernici iz misija u Beču, Grazu, Salzburgu, Linzu i Sankt Pöltenu, a hočasnicima su se pridružili i oni iz Gradišća

Na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja, održano je godišnje hodočašće hrvatskih katoličkih misija iz Austrije, na kojemu su sa svojim svećenicima i redovnicama sudjelovali vjernici iz misija u Beču, Grazu, Salzburgu, Linzu i Sankt Pöltenu.

Hodočasnicima, kojih je bilo više od pet stotina, pridružili su se hrvatski katolici i iz drugih dijelova Austrije, posebno iz Gradišća, odakle su došle služavke Maloga Isusa, kao i Tamburica Vlahija iz Bandola, koji su glazbeno oblikovali misno slavlje. Na hodočašću je sudjelovala i veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji Vesna Cvjetković.

Sve okupljene na početku je pozdravio superior o. Michael Staberl, a zatim i organizator hodočašća, delegat hrvatske inozemne pastve za Austriju fra Ilija Mijatović, voditelj HKM Sankt Pölten. Misu je na milosnom oltaru bazilike predvodio dr. Tomislav Markić, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.
Hodočasničko zajedništvo nastavljeno je uz okrepu koju je priredilo Hrvatsko kulturno društvo iz Linza.
(IKA)