Pobožnost križnog puta je ove godine, uz domaćina fra Radu Vukšića. vodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u Bosni i Hercegovini koji je prošle godine predvodio 47. svehrvatsko hodočašće u Einsiedeln

U subotu, 6. Rujna, Hrvatska katolička misija Zug organizirala je sedamnaesto hodočašće Gospi Velikog krsnog zavjeta u Einsiedeln. Sunčano i toplo vrijeme pratilo je hodočasnike, koji su se već u ranim prijepodnevnim satima uputili pješke prema Einsiedelnu iz četiri smjera – po jedna grupa iz Altdorfa, Schwyza, Zuga i Pfäffikona.
Pobožnost križnog puta je ove godine, uz domaćina fra Radu Vukšića. vodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u Bosni i Hercegovini koji je prošle godine predvodio 47. svehrvatsko hodočašće u Einsiedeln. Nakon što smo uz zajedničku molitvu i pjesmu prošli postaje križnog puta, krenuli smo prema Jugendkirche nedaleko od bazilike gdje je održano zajedničko misno slavlje za sve hodočasnike HKM Zug.
Po završetku mise hodočasnici su s upaljenim svijećama, uz pjesmu i molitvu još jednom krenuli prema bazilici, gdje su mons. Tomo i fra Rade uputili anđeoski pozdrav Gospi Velikog krsnog zavjeta. Nakon procesije su članovi misijskih vijeća HKM Zug pripremili zakusku za okupljene hodočasnike u predvorju Jugendkirche.

Pogledajte fotogaleriju