Nominiranih iz Švicarske bilo je gotovo u svakoj kategoriji, počevši od profesionalnih nogometaša Josipa Drmića i Kristine Šundov, do nogometne nade Petra Pušića, pjevačice Bernarde Brunović, modela i pjevačice Dragice Lovrić, manekenke Valerije Šestić te amaterske nogometne momčadi HNK Croatia Solothurn

Nominiranih iz Švicarske bilo je gotovo u svakoj kategoriji, počevši od profesionalnih nogometaša Josipa Drmića i Kristine Šundov, do nogometne nade Petra Pušića, pjevačice Bernarde Brunović, modela i pjevačice Dragice Lovrić, manekenke Valerije Šestić te amaterske nogometne momčadi HNK Croatia Solothurn. Svi su se oni s pravom nadali domovnici, a i očekivanja nas iz Švicarske bila su velika.
Pobijedio je nogometni klub HNK Croatia Solothurn, jer je po mišljenju čitatelja Večernjeg lista, a i hrvatskog portala u Švicarskoj bio najbolji.
Finalnu večer Domovnice u Bad Homburgu 8. ožujka moderirali su Irena Pavić i Silvano Gospodarić. Uz diplomatske predstavnike RH u Njemačkoj i njemačke političare i dužnosnike, predstojnicu Državnog ureda za Hrvate izvan RH i pokroviteljicu večeri Dariju Krstičević, gradonačelnike Dubrovnika Andru Vlahušića i Bad Homburga Michaela Korwisija, predsjednicu Zaklade Hrvatska bez mina Đurđu Adlešić, te Olgu Stoss, najzaslužniju za ove humanitarne akcije, a i za partnerstvo gradova Bad Homburga i Dubrovnika. Dubrovački simfonijski orkestar i sopranistica Marija Vidović otvorili su spektakl.

Fotografije Stjepan Drozdeka, Kazimira Lovrića i Ivana Barišića , uz opširniji tekst na www.croatia.ch