Svečano misno slavlje u crkvi predvodio je provincijal Hrvatske franjevačke provincije Sv.Ćirila i Metoda iz Zagreba fra Ilija Vrdoljak uz koncelebraciju svećenika koji su djelovali pri župi, te brojnih svećenika Austrijanaca na čelu s generalnim vikarom Salzburške nadbiskupije mons. Rolandom Rasserom

Svečano misno slavlje u crkvi sv. Andrije na Mirabellplatzu 10. lipnja predvodio je provincijal Hrvatske franjevačke provincije Sv.Ćirila i Metoda iz Zagreba fra Ilija Vrdoljak uz koncelebraciju svećenika koji su djelovali pri župi, te brojnih svećenika Austrijanaca na čelu s generalnim vikarom Salzburške nadbiskupije mons. Rolandom Rasserom. Misnom slavlju prethodila je svečana procesija svećenika, ministranata kao i članova folklora u nošnjama.
Fra Ilija koji je i sam bio dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji od 1983., do 1987. godine, u svojoj je propovijedi „prošao“ svih sedamdeset godina te istaknuo tri najveća vala doseljavanja Hrvata u Salzburg; nakon Drugog svjetskog rata, zatim onaj šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća tzv. ekonomski val i na kraju onaj za vrijeme Domovinskog rata, kada su brojni Hrvati iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine bili prisiljeni napustiti svoje domove i nastaniti u inozemstvu, u ovom slučaju u Salzburgu. Istaknuo je kako je Hrvatska katolička župa u Salzburgu, najstarija hrvatska župa u Europi. Opstala je kao i druge hrvatske katoličke misije i župe i zahvaljujući svima onima koji su je vodili od samog osnutka pa do danas. Na poseban način je odao zahvalnost dvojici svećenika. Vilimu Cecelji i Juri Vrdoljaku koji su u vrijeme teških vremena bili uz svoj narod. Liturgijsko pjevanje izvodio je zbor franjevačkih bogoslova iz Zagreba pod vodstvom fra Miroslava Petraca zajedno sa zborom HKŽ iz Salzburga kojega preko trideset godina vodi sestra Mihaela Slakoper.
Svečanom misnom slavlju nazočila je veleposlanica RH u Austriji Vesna Cvjetković te predstavnici gradske vlasti Salzburga. Župniku Zlatku Špeharu, kapelanu Ivanu Cvetkoviću kao i brojnim okupljenim župljanima jubilej je čestitao ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, kao i državni tajnik za iseljene Hrvate Zvonko Milas.
Nakon mise predstavljena je monografija Hrvatske katoličke župe Salzburg (https://www.hkz-salzburg.net/) koja riječju i slikom opisuje svih sedamdeset godina Hrvata u Salzburgu. Fotografije iz knjige su izložene u crkvi Sv. Andrije. Moći će se pogledati do 18. lipnja.
Ispred crkve članovi folklora HUKD Vilim Cecelja župljanima su ponudili kolače koje su pripremile vrijedne domaćice.
Misnim slavljem župa je završila obilježavanje jubilejske godine koje je počelo 11. lipnja prošle godine misom u župnoj crkvi na Mülnu koja je gotovo pedeset godina bila domaćin Hrvatskoj katoličkoj misiji u Salzburgu. U ovoj godini u župi je organizirano oko četrdeset raznih događaja, od hodočašća, tribina do gostovanja raznih zborova i udruga. (Fenix Magazin)