Upravni odbor HKUD-a Fala iz Schaffhausena organizirao je za članove i prijatelje društva četverodnevni izlet u Istru. Posjetili su Banjole, Motovun, Rovinj, Vižinadu i Brijune

Ove godine Upravni odbor HKUD-a Fala iz Schaffhausena organizirao je za članove i prijatelje društva četverodnevni izlet u Istru. U četvrtak, 16. svibnja u 23.00 sati ispred kina Kinepolis, okupljeni članovi su uzalud čekali predsjednicu. Ona ih je, naime, čekala u Istri, a obvezu voditi članove do Istre, preuzela je tajnica udruge, Katarina Dujmović. Već prvi dojam hotela Del Mar u mjestašcu Banjole pokraj Pule dao je naslutiti da će izlet biti izvanredan. Vodič Siniša Šljukić sve je poveo u dvosatni obilazak Pule.
Za subotu je organiziran cjelodnevni izlet. Već i sam pogled na Motovun oduševio je sve. Vodič nas je u obilasku grada poveo i na degustaciju domaćih proizvoda: maslinovog ulja, sira s tartufima, medice i vina. Razgledavanje ovog malog, simpatičnog gradića, koji je smješten na brežuljku, prkosio mnogim osvajačima, šetnja zidinama, pogled na rijeku Mirnu i okolicu, nemoguće je opisati.
Nakon Motovuna slijedila je degustacija vina kod vrhunskog vinara Marijana Armana u Vižinadi gdje nas je dočekala simpatična gospođa Ines. Domaći sir, pršut i četiri vina za degustaciju.
Dan je završio večerom u restoranu Istarska hiža, a sutradan je uslijedio posjet Brijunima. Obišli smo ih brodom na kojem nam je, uz priču vodiča, poslužen ručak.
Rovinj je prekrasan grad koji je osvojio sva srca, a tijekom obilaska posebno nas se dojmila crkva Sv. Eufemije i priča vezana uz nju. Zajednička večera u restoranu Brancin da Nino bila je završnica izleta. U ponedjeljak nakon doručka članovi su nevoljko krenuli autobusom prema sjeveru.

Fotografije

Tekst: Ruža Studer