Zastupnici Hrvatskoga HKDC-a zajedno s učiteljima i učenicima Više škole za gospodarska zvanja u Terezijanumu prezentirali su projekt osebujne kuharice

U Željeznom su zastupnici Hrvatskoga kulturnoga i dokumentarnoga centra (HKDC) zajedno s učiteljima i učenicima Više škole za gospodarska zvanja u Terezijanumu prezentirali projekt osebujne kuharice. Pod naslovom „Povijesni kulinarijum“će skupa napraviti kuharicu s povijesnim receptima.
Ideja za knjigu rodila se tijekom istraživanja i dokumentiranja hrvatskih dijalekata u gradišćanskim selima, kazao je predsjednik HKDC-a Martin Ivančić.
U suradnji s Terezijanumom HKDC će izraditi knjigu s oko 80 recepata. Učenice će u okviru nastave za kuhanje svaki tjedan kuhati ova jela i recepte „prenositi“ u današnji jezik.
Uz recepte, knjiga će sadržavati i socijalno-kulturno- povijesne članke, koji će govoriti o promjenama i utjecajima na život ljudi na selu. Knjigu namjeravaju predstaviti u rujnu.
(Hrvatska redakcija ORF-a)