Predstavu “Vlado Gotovac – Moj slučaj” je dramatizirao i režirao Boris Sarvan. Organizator i pokrovitelj ovog kulturnog događaja je Hrvatsko nacionalno vijeće i Hrvatska građanska inicijativa

U četvrtak, 15. kolovoza, s početkom u 21 sat, u Domu kulture “Josip Marković”, odigrat će se monodrama, u izvođenju Glumačke družine Histrion – Zagreb, “Vlado Gotovac – Moj slučaj”. Predstavu je dramatizirao, režirao Boris Sarvan, koji u njoj ujedno i glumi. Organizator i pokrovitelj ovog kulturnog događaja je Hrvatsko nacionalno vijeće i Hrvatska građanska inicijativa.
Glumačka družina ‘Histrion’ osnovana je 11. srpnja 1975. godine u Zagrebu. Utemeljio ju je, a njezin je i danas umjetničko-organizacijski ravnatelj glumac, redatelj i producent Zlatko Vitez. Tijekom protekle 34 godine, na scenu je postavila 60-ak premijera koje je potom izvela još nekoliko tisuća puta diljem Hrvatske, po svim republikama bivše države i u više drugih država Europe i Amerike.
Družina je osnovna s idejom približavanja i prenošenja kazališne misli i recentne kazališne proizvodnje i u najmanja mjesta Lijepe Naše i bez pretjerivanja, netom kasnije, utjelovivši tu ideju, postala prosvjetitelj u suvremenosti. (Radio dux)