Dubrovčanin je 15. Hrvat koji je zaigrao u NBA ligi. Niz je 1989. započeo Dražen Petrović, a zanimljivo je spomenuti kako je Hezonja sa 11 ubačenih koševa stigao na treće mjesto po učinku kada je prva (debitantska) NBA utakmica u pitanju

Mario Hezonja, 20-godišnji Dubrovčanin, napokon je dočekao svoju prvu službenu utakmicu u NBA ligi u dresu Orlando Magica. Iako je njegova momčad kod kuće izgubila 88:87 od Washingtona, nakon dramatične završnice, Hezonja je ostavio dobar dojam s ubačenih 11 koševa (šut iz igre 4-9, trice 3-5), a uz to je upisao tri skoka i dvije asistencije za 25 minuta provedenih na parketu.
Hezonja je tako postao ukupno 15. Hrvat koji je zaigrao u NBA ligi. Niz je 1989. započeo Dražen Petrović, a zanimljivo je spomenuti kako je Hezonja sa 11 ubačenih koševa stigao na treće mjesto po učinku kada je prva (debitantska) NBA utakmica u pitanju.
Više od njega od Hrvata na premijeri su zabili samo Gordan Giriček (29 koševa, 30. 10. 2002.) u dresu Memphisa te Dino Rađa (15 koševa, 5. 11. 1993.) u dresu Bostona. Tako je mladi Dubrovčanin Hezonja na ljestvici Hrvata, kada su premijerni NBA nastupi u pitanju, nadmašio učinke legenda kao što su Toni Kukoč (10 koševa) i Dražen Petrović (7).
Dodajmo kako je Hezonja čim je ušao u igru bljesnuo sa osam koševa. Prvo je zabio tricu iz polukontre, nakon toga dvicu u tranziciji kada je dobio povratnu loptu, a ubrzo nakon toga ubacio je tricu s krila. U drugom poluvremenu je zabio još jednu tricu, a jedino mu je trener Scott Skiles zamjerao na nepotrebnim osobnim pogreškama i nekim propustima u obrani. Sudeći po prvim dojmovima Hezonja je oduševio navijače i kritičare jer je bio drzak i uopće nije imao tremu. Orlando je imao priliku za pobjedu, ali je šut sa sirenom s četiri-pet
U noći sa srijede na četvrtak u NBA ligi je odigrano čak 14 utakmica.
(tportal.hr)