Ove godine je ova tradicionalna večer okupila više od dvije tisuće Hrvata, većinom Hercegovaca iz Stuttgarta, okolice, ali i udaljenijih okolnih gradova i mjesta
Ove godine je ova tradicionalna večer 18. listopada okupila više od dvije tisuće Hrvata, većinom Hercegovaca iz Stuttgarta, okolice, ali i udaljenijih okolnih gradova i mjesta koji su htjeli uživati hitovima Dražena Zečića, ali i sve popularnijim pjesmama Ine Tadić i Hercegovačkih bećara, tradicionalnim hercegovačkim plesovima. Tradicijski i kulturni štih dao je guslar Stojan Čarapin i folklorna skupina Krešimir.
– Da je dvorana veća, da ima još tisuću mjesta, sve bi bilo popunjeno – ustvrdio je Zoran Primorac, predsjednik Hercegovačke zajednice Stuttgart.
Izjava mu je itekako opravdana, jer za Hercegovačku večer u Gerlingenu pokraj Stuttgarta svake godine je sve više interesa.
– Meni je uvijek veliko zadovoljstvo doći među hrvatsko iseljeništvo, pogotovo ako je ovako izvrsna atmosfera kao na Hercegovačkoj – kazao je Dražen Zečić, glavni gost večeri.
Uz predsjednika Primorca, zadovoljni su i potpredsjednici Željko Artuković i Mato Vukšić te tajnik Zrinko Jurić.
Oni potvrđuju interes hrvatskih iseljenika za hrvatskim feštama. – To pokazuje koliko se ponosimo našim podrijetlom i držimo do naše domovine – slažu se.
(Fenix magazin)

Pogledajte fotografije