Hrvatska akademska zajednica u Austriji predstavlja dviju knjiga: „ Hrvati na Bečkom sveučilištu” i „Periodicum 2015″. Promocija će se održati 21. travnja u Beču, a moderatorica je dr. sc. Zdenka Weber

Hrvatska akademska zajednica u Austriji poziva na predstavljanje dviju knjiga: „Hrvati na Bečkom sveučilištu” i „Periodicum 2015″. Prva knjiga rezultat je međunarodnog stručno – znanstvenog simpozija ” Hrvati na Bečkom sveučilištu” u sklopu cjelogodišnjeg obilježavanja 650. obljetnice osnutka Bečkog sveučilišta/„ Die Kroaten an der Wiener Universität anlässlich des 650-jährigen Jubiläums”, održanog u Beču 10. listopada 2015 godine.
Simpozijem, koji je održan u organizaciji Hrvatske akademske zajednice u Austriji i Hrvatskog povijesnog instituta u Beču, obilježena je prisutnost Hrvata na Bečkom sveučilištu od samog početka, točnije od 12. ožujka 1365. godine. Posebnost ove edicije je u tome da je svaki predavač obradio samo jedan segment bogate hrvatske povijesti. Simpozij je bio održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču.

Druga knjiga, zbornik radova Periodicum 2015, prvi dio, rezultat je međunarodnog stručno-znanstvenog simpozija “Hrvati na Bečkom sveučilištu”, dok se drugi dio odnosi na interdisciplinarne radove članova HAZ-a, istraživača iz cijelog svijeta. Kao takav, jedan je od onih koji predstavljaju posebnosti u svjetskim okvirima.
Promocija će se održati u četvrtak, 21. travnja u prostorijama Hrvatske akademske zajednice Rathausstr. 15, 1010 Beč, s početkom u 19 sati. Moderatorica je dr. sc. Zdenka Weber, opunomoćena ministrica u Veleposlanstvu RH Austrije.

Pozivnica