Na 6. premijernom kušanju mladih vina En Primeur 2017. predstavilo se 58 vinarija

Na kušanju u Zagrebu ocijenjeno je da je berba 2016. bila skromna kvalitetom, ali su vina pitka, svježa, lagana i – vrhunska.
– U Slavoniji je berba 2016. bila skromna kvantitetom, ali je kvalitetom bila i više nego izvrsna. Očekujemo da će predstavljena mlada vina biti vrhunska jer su svježa, formirana, izvrsnih aroma, lagana i pitka.

Graševina je žila kucavica koje u našoj regiji ima 60 do 70% kod svakog vinara i koja nosi gospodarski razvitak, dok je crvenih sorti do 30% i ona će biti prepoznatljiva tek u sljedećih 10 godina, kazao je predsjednik udruge Graševina Croatica Vlado Krauthaker na 6. premijernom kušanju mladih vina graševine, pošipa i drugih sorti En Primeur 2017.

U organizaciji HGK i udruga Graševine Croatice, Vina Dalmacije te Bregovite Hrvatske, ugostiteljima, sommelierima, vlasnicima vinoteka i javnosti u zagrebačkom se hotelu Westin 16. veljače predstavilo 58 vinarija – Antunović, Belje, Krauthaker, Iločki podrumi, Galić, PP Orahovica, Feravino, Grgić, Jako vino, Skaramuča…, zadovoljnih kvalitetom u svojim podrumima.
– Učinit ćemo sve da izvoz hrvatskih vina bude veći.

Godine pred nama moraju biti bolje, i po kvaliteti i po promociji i prodaji naših vina – istaknuo je na kušanju mladih vina ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
(Večernji.hr)