Umjetnica trenutno radi na novom projektu, a otvorenje njene samostalne izložbe bit će u studenom ove godine

Mlada hrvatska grafičarka Ana Sladetić dobila je umjetničku rezidenciju u njemačkom Wiesbadenu. Na natječaj umjetničke rezidencije prijavljuje se projekt, zatim ocjenjivački žiri odabire, u ovom slučaju dvoje umjetnika godišnje, koji na kraju rezidencije imaju samostalnu izložbu.
Ova 29-godišnja umjetnica već se sada može pohvaliti izlaganjem svojih djela uz najpoznatije svjetske umjetnike kao što su Jasper Jones, Geprges Braque, Robert Rauschemberg…
Osim u Hrvatskoj izlagala je u BIH, Sloveniji, Italiji, Slovačkoj, Poljskoj, Makedoniji, Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i u Kini te Južnoj Koreji.
Rad “Gdje je dom” izlagala je u “New Prints” u Međunarodnom grafičkom centru u New Yorku u sklopu znamenite aukcijske kuće Christie’s.
Ana Sladetić (1985) diplomirala je 2009. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (MA), na odsjeku grafike te nastavila školovanje na poslijediplomskom doktorskom studiju na istoj akademiji pod mentorstvom prof. Ante Rašića i dr.sc. Leonide Kovač.
Talentirana umjetnica trenutno radi na novom projektu koji je temom povezan s njenim istraživanjem na doktorskom studiju. Otvorenje njene samostalne izložbe bit će u studenom ove godine u Wiebadenu.
(Feniks magazin)

Više