Kazališne grupe Fileža i Hrvatskoga Židana sudjelovale su prošli vikend na 23. Danima hrvatskoga pučkoga teatra u Hercegovcu u Hrvatskoj

Kazališne grupe Fileža i Hrvatskoga Židana sudjelovale su prošli vikend na 23. Danima hrvatskoga pučkoga teatra u Hercegovcu u Hrvatskoj. Igrokazačko društvo Hrvatski Židan predstavilo je dva kraća kazališna komada.

Židanci, redoviti gosti u Hercegovcu, predstavili su se predstavom „Nimi muzikaš pred sudom“ kao i Weidingerovim komadom „Tri sveti kralji“.

Glumci iz Hrvatskoga Židana po peti put su sudjelovali na Danima hrvatskoga pučkoga teatra u Hercegovcu. Ovogodišnje sudjelovanje bilo im je važno i stoga što je lani umro Ivan Bratković, dugogodišnji voditelj hercegovske kazališne grupe i veliki prijatelj Igrokazačkoga društva Hrvatskoga Židana. Židanski glumci su na Batkovićev grob položili vijenac.

Kazališna grupa Hrvatskoga Židana je lani u ožujku proslavila 25. obljetnicu postojanja. Igrokazačko društvo u židanskom kulturnom domu predstavilo je svoju povijest, i to kratkim scenama iz dosadašnjih produkcija i izlaganjem kritika iz hrvatskih medija.

Glumci iz Fileža su igrali komediju „Izvan kontrole“, a u Hercegovcu su gostovali po četvrti put.

Premijera predstave „Izvan kontrole“ bila je lani na Božić u Filežu. Original engleskoga autora Raya Cooneyja na hrvatski jezik je preveo i za filešku pozornicu adaptirao Filežac Štefan Pavetić.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

 

Potpisi fotografija

2-Petar Schweiger je već 22 godine režiser predstava fileških kazalištaraca
3-Publika u Hercegovcu