Lidija Novak Karall i Mathias Höld iz ansambla Kolo Slavuj su se natjecali s koreografijom na melodiju „Hop skočit ne morem“ iz Hate. U ansamblu imaju dugogodišnje plesno iskustvo

Dvoje Gradišćanskih Hrvata prvi su put sudjelovali na plesnom naticanju za hrvatske narodne plesove Drmeš-Da! u Zagrebu. Lidija Novak iz Beča i Mathias Höld iz Uzlopa, oboje članovi ansambla Kolo Slavuj, predstavili su ples iz Gradišća.
Cilj ovoga naticanja je osmisliti koreografiju na jednu poznatu melodiju, kaže Lidija Novak Karall. Pritom sudionici improviziraju s poznatim elementima drmeša.
Lidija Novak Karall i Mathias Höld su se natjecali s koreografijom na melodiju „Hop skočit ne morem“ iz Hate. Prezentirali su elemenat skakanja pri kome žena podigne muškarca. Lidija i Mathias imaju u ansamblu dugogodišnje plesno iskustvo. Solistički je paru ovo bilo prvo iskustvo. Za sudjelovanje na budućem natjecanju kane animirati i kolege iz Kolo Slavuja.
Najbolji na naticanju u Zagrebačkom kazalištu lutaka bili su Lucija Perušić i Paulo Škaron plesom „Pojka na korak“ iz Gorskoga kotara. Manifestacija pod nazivom Drmeš-da! se održala već po deveti put s ciljem popularizirati narodnih plesova.
(Hrvatska redakcija ORF-a)