Predstava “Jednostavno komplicirano” je odigrana u Palatul Cultural/Palači kulture. U njoj je djevojčicu Katarinu jako dobro odigrala jedanaestogodišnja Darija Mincan iz Lupaka. Mnogobrojna je publika ovacijama nagradila Žarka Potočnjaka, jednoga od najboljih hrvatskih glumaca za vrhunski odigranu predstavu

Prošle godine je među projektima i programima Demokratskoga saveza Hrvata u Rumunjskoj, a sve uz potporu Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, bilo i gostovanje kazališnih grupa iz Hrvatske “Mitropa i “Moruzgva”, a to je dovelo do toga da pojedini ravnatelji rumunjskih kazališnih kuća ponude pozive za gostovanje.
Jedan je stigao i Umjetničkoj organizaciji “Mitropa” iz Zagreba, da na Međunarodnom kazališnom festivalu u Rumunjskoj “Scena kao ulica” od 15. do 25. veljače u Rešici gostuje i Žarko Potočnjak, koji glumi u predstavi “
“Mitropa” je stigla 22. veljače u Rešicu, a organizator, Zapadno kazalište/Teatrul de Vest Resita, osiguralo je smještaj, prijevoz itd. Predstava “Jednostavno komplicirano” je 23. veljače odigrana u Palatul Cultural/Palači kulture. U njoj je djevojčicu Katarinu jako dobro odigrala jedanaestogodišnja Darija Mincan iz Lupaka.
Mnogobrojna je publika ovacijama nagradila Žarka Potočnjaka, jednoga od najboljih hrvatskih glumaca za vrhunski odigranu predstavu.

Tekst: Petar Hategan

VIDEO