Dubrovčani i prijatelji Grada iz New Yorka i okolice proslavili su 1044. Festu i 75. obljetnicu osnutka Kluba Dubrovnik u New Yorku. Konzulica Spomenka Cek pročitala je čestitku hrvatske predsjednice, a sve je blagoslovio don Ante Žderić iz Makarske

Dubrovčani i prijatelji Dubrovnika iz New Yorka i okolice opet su se i ove godine okupili u subotu, 30. siječnja proslavi 1044. Feste našega Parca na sam dan ponovnog otvaranja obnovljene crkve Svetoga Vlaha u Gradu. Također smo istovremeno proslavili 75. obljetnicu osnutka Kluba Dubrovnik u New Yorku.
Svečanu proslavu nam je svojim prisustvom uveličala Spomenka Cek, konzulica RH u New Yorku, koja je pročitala čestitku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.
Festanjuli su ove godine bili gospari Nikola Barišić i Ari Benmosche. Festu i večeru, uz prigodni govor, blagoslovio je don Ante Žderić iz Makarske. Nakon himni Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, svetoga Vlaha i Libertasa, za bogati zabavni program pobrinuli su se muzička grupa Dalmati i duo ‘dva glasa i dvije gitare’ Vukan i Srdjan.
Specijalna atrakcija večeri bila je Tereza Kesovija koja je, uz pratnju zagrebačkog gitarista Ante Gele, sve oduševila izvedbom dobro poznatih pjesama. Iz Londona nam je došao zapjevati i mladi dubrovački tenor Stijepo Gledj – Markos. U veselom društvu i u mislima na Grad i na sve u domovini, vrijeme je začas proletjelo.

Tekst: Pero Baljević