Internetski pretraživač Google obilježio je u srijedu Dan neovisnosti Hrvatske, postavivši na početnu stranicu adaptaciju svog loga inspiriranu riječima “Lijepa naša”

Internetski pretraživač Google obilježio je u srijedu Dan neovisnosti Hrvatske, postavivši na početnu stranicu adaptaciju svog loga inspiriranu riječima “Lijepa naša”.
Google, internetska tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji, postavivši na početnu stranicu svog pretraživača www.google.hr adaptirani logo, obilježio je time 23 godine od odluke Hrvatskog sabora kojom su 8. listopada 1991. raskinute državnopravne veze Hrvatske s bivšom SFRJ, čime je Hrvatska postala nezavisna i samostalna država.
Klikom na logo pojavljuje se čestitka za Dan neovisnosti 2014.
Tu kreaciju izradio je zagrebački ilustrator i dizajner Vedran Klemens, inspiriran riječima hrvatske himne. Tako prvo slovo u logu Googlea čini kombinacija siluete Hrvatske preko koje se protežu prve dvije riječi nacionalne himne, drugo slovo prikazano je poznatom ‘kockicom’, a ostala je oslikao s namjerom da bojama prikaže more, planine i ravnice.
(Radio Dux)