Udruga je osnovana u listopadu 2015. godine, a bavi se promocijom hrvatske kulture i jezika među potomcima hrvatskih iseljenika. Predsjednik udruge je Hugo Estigarribia, a potpredsjednica Liz Yakisich. Udruga ima pedesetak aktivnih članova 

Paragvajska udruga Hrvata proslavila je ovih dana svoju prvu obljetnicu postojanja.

Udruga je osnovana u listopadu 2015. godine, a bavi se promocijom hrvatske kulture i jezika među potomcima hrvatskih iseljenika u ovoj zemlji. Predsjednik udruge je Hugo Estigarribia, a potpredsjednica Liz Yakisich. Udruga ima pedesetak aktivnih članova.

– Očuvanje hrvatskog identiteta i kulture među Hrvatima u Paragvaju nam je vrlo važno, ali isto tako i promicati hrvatsku državu i kulturu među ostalim građanima Paragvaja – kaže predsjednik udruge, Hugo Estigarribia.

U tih godinu dana i croexpress.eu je objavio intervju s Liz Yakisich koja nam je predstavila sebe i udrugu. Pratili su i kako se u Asuncionu uči hrvatski jezik.

Prvi Hrvati u Paragvaj su stigli u 19. stoljeću. U udruzi procjenjuju da danas tamo živi oko 5000 Hrvata, uglavnom potomaka naših iseljenika. (croatiaexpress.eu)