U sklopu susreta predviđena je promocija povijesnog romana uglednog psihologa i svećenika fra Šimuna Šite Ćorića „Izgleda, drugog puta nije bilo“. Knjigu će, u ime Glasa Koncila, predstaviti mag. phil. Silvana Dragun

Glas Koncila i Odbor za kulturne djelatnosti HUB-a pozivaju na godišnji pastoralni skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe na temu „Vjera i duševno zdravlje – kako pomažu vjera, psihologija i medicina” koji će se održati od 5. do 9. listopada u Hotelu „Resnik” u Kaštel Štafiliću u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.
U sklopu susreta predviđena je promocija povijesnog romana uglednog psihologa i svećenika fra Šimuna Šite Ćorića „Izgleda, drugog puta nije bilo“. Knjigu će u utorak, 6. listopada u 19.30 sati, u ime Glasa Koncila predstaviti mag. phil. Silvana Dragun.
Na skupu će Tomislav Ivančić održati predavanja „Kako rasti u vjeri”, „Moderni čovjek u potrazi za smislom života” i „Kako danas voditi duše – moderno dušobrižništvo”, a psiholog i teolog dr. Mijo Nikić imat će izlaganja „Vjera i duševno zdravlje – kako vjerom nadvladati strah”, „Principi biblijske psihoterapije” i „Terapeutski učinci sakramenta pokore i Euharistije”. Psihijatar dr. Miro Jakovljević govorit će o temama „Oblikovanje zdravlja kroz duhovnost”, „Ličnost i zdravlje – poremećaji ličnosti” i „Depresija i duhovnost”.
(Hrvatska udruga Benedikt/Laudato)

Doznajte više