Sudionici sastanka sudjelovali su i na komemoraciji na Bleiburgu, a skup je završio radnim dijelom, tiskovnom konferencijom i polaganjem vijenca na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske

Godišnji sastanak Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa održan je u Zagrebu od 11. do 13. svibnja u Hrvatskoj matici iseljenika. Glavni cilj sastanka bila je analiza dosadašnjega rada, kao i utvrđivanje ciljeva koji se žele postići u budućnosti.
Sastanak je otvoren izvještajem glavnoga predsjednika Vinka Sablje, kao i izvještajem glavnoga tajnika Igora Lackovića. Na sastanku su također sudjelovali i predstavnici Nacionalnih kongresa zemalja iz Europe i svijeta koje su uključene u rad HSK – a, te svojim osvrtima na rad hrvatskih udruga i organizacija izvan Hrvatske doprinijeli formiranju ciljeva koji su bitni za daljnje djelovanje HSK – a.
Bitan događaj koji se odvio u nazočnosti velikog broja uglednika iz Hrvatske, BiH te hrvatskih iseljenika bilo je svečano otvorenje Ureda HSK -a u Zagrebu, što ujedno simbolizira novi zaokret u radu HSK -a. Otvorenje ureda zasigurno će doprinijeti širenju novih aktivnosti te organizaciji i poticanju novih projekata.
Sudionici sastanka Središnjeg odbora HSK-a 12. svibnja sudjelovali su i na komemoraciji na Bleiburgu, gdje je vijenac položila delegacija na čelu s predsjednikom Vinkom Sabljom. Godišnji sastanak Središnjeg odbora HSK – a završio je 13. svibnja radnim dijelom, tiskovnom konferencijom i polaganjem vijenca na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana.
Sastankom su definirani novi ciljevi, predloženi zajednički projekti i druge sastavnice koje su vrlo bitne za daljnje suradnje i djelovanje Hrvatskoga svjetskog kongresa.
(moja-domovina.net)