Euharistijsko slavlje predvodio je voditelj Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskog središta sv. Leopolda Bogdana Mandića u San Justu fra Josip Peranić. Pjevanje je za vrijeme mise animirao zbor i orkestar Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića., a potom su se hrvatski hodočasnici u pastoralnom centru redovnika marista kao velika obitelj okupili oko zajedničkog stola

Tradicionalno godišnje hodočašće argentinskih Hrvata u argentinsko nacionalno marijansko svetište u Lujanu održano je 6. ožujka. Hrvati organizirano u to svetište hodočaste od godine 1924. Hodočašće je počelo procesijom koja je krenula s autobusnog kolodvora, a predvodili su je mladi hrvatski vjernici u narodnim nošnjama noseći hrvatske zastave i sliku Majke Božje Bistričke do glavnoga oltara bazilike. U procesiji su bile i sestre milosrdnice iz škole Krista Kralja u Dock Sudu (Buenos Aires) koje su predvodile molitvu krunice i pjevanje marijanskih pjesama.
U prepunoj bazilici koju su ispunili hrvatski hodočasnici, ali i drugi argentinski vjernici euharistijsko slavlje predvodio je voditelj Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskog središta sv. Leopolda Bogdana Mandića u San Justu, član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji i provincijski delegat za Argentinu fra Josip Peranić. Želja Hrvata bila je da im se na tom hodočašću pridruži kardinal Estanislao Karlich, no on nije mogao doći radi zdravstvenih razloga, ali je po Peraniću uputio pozdrave.
Pjevanje je za vrijeme mise animirao zbor i orkestar Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića. Po završetku mise, hrvatski hodočasnici su se u pastoralnom centru redovnika marista kao velika obitelj okupili oko zajedničkog stola.
Hodočašće uobičajeno završava u kripti bazilike u kojoj se nalaze kapele s kipovima i slikama Djevice Marije iz cijeloga svijeta. Tu je i hrvatska kapela s kipom Majke Božje Bistričke. No, ove godine to nije bilo moguće, jer se kripta obnavlja nakon poplava.
(IKA)