Na prijedlog Upravnog odbora, skupština je izabrala nove počasne članove Društva: Danila Ivezića, predsjednika nacionalne Zajednice Crnogoraca Hrvatske, Žarka Radulovića, suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group, Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i Marka Franovića, vlasnika tvrtke „Boka Aluminium“ iz Syidneyja

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore- Kotor održalo je 17. svibnja svoju redovitu, petnaestu po redu, godišnju skupštinu. Skupština je održana u koncertnoj dvorani muzičke škole „Vida Matjan“, a nazočilo joj je 60 izaslanike iz Podgorice, Bara, Herceg Novog, Tivta i Kotora.
Skupština je počela intoniranjem crnogorske i hrvatske himne u izvođenju dječjeg mandolinskog orkestra „Tripo Tomas“ pod ravnanjem profesora Iva Brajaka.
Predsjednik Marijo Brguljan podsjetio je izaslanike na ključne aktivnosti Društva u protekloj godini, tiskanje časopisa „Hrvatski glasnik“, jedinog tiskanog medija na hrvatskom jeziku u Crnoj Gori, kao i uspješan rad mandolinskog orkestra koji trenutno broji 35 članova. Moderatori sjednice su bili Danijela Vulović i Marin Čaveliš.
Izaslanici su usvojili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2015. godinu, plan rada i financijski plan za 2016. godinu. Na prijedlog Upravnog odbora, skupština je izabrala nove počasne članove Društva: Danila Ivezića, predsjednika nacionalne Zajednice Crnogoraca Hrvatske, Žarka Radulovića, suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group, Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i Marka Franovića, vlasnika tvrtke „Boka Aluminium“ iz Syidneyja.
Izaslanici su usvojili i izmjene i dopune Statuta Društva kojima su ukinute podružnice u Podgorici, Baru, Herceg Novom, Tivtu i Kotoru i osnovana povjerenstva i povjerenici u gradovima i mjesecima gdje ima Hrvata.
(Radio Dux)